door

_MG_2034Het TwoHanded zeilen blijft groeien! Niet alleen wordt dit jaar voor de 3e keer de Competitie voor onze duo’s georganiseerd. Voor het eerst in Nederland alsook internationaal organiseren we in 2015 het Nederlandse kampioenschap voor duo’s, de “TwoHanded Nationals”. In samenwerking met de Noordzee Club en het Watersportverbond zijn de volgende wedstrijden aangewezen voor het Nederlandse kampioenschap: Vuurschepen Race, North Sea Race en de Delta Lloyd North Sea Regatta.
Voor nadere informatie over de TwoHanded Competitie en de “TwoHanded Nationals” kan je terecht op de sites van Shorthanded.nl en Noordzeeclub.nl

door

Met nog maar 2 Coldhanded wedstrijden te gaan komt, u voelt ‘m al, het TwoHanded zeilseizoen eraan. Boot Dusseldorf gehad, Hiswa komt eraan en langere dagen in het vooruitzicht. Een enkeling heeft zich door de winter niet laten tegenhouden om te zeilen en is nog naar Terschelling geweest met kerst of heeft wat van de lokale winterwedstrijden meegepakt. voor het grootste deel van de zeilers is dit artikel de wake up call om uit de winterslaap te ontwaken en zich te realiseren dat het echt waar is: de TwoHanded kalender is er weer.
Daarom hier alvast een TwoHanded warmmakertje: de wedstrijddata van seizoen twee-duizend-en-vijftien jaargang 2 met als eerste wedstrijd alweer de negende 50 mijls op 25 april. En nog geen maand later de volgende wedstrijd uit de serie, hieronder vindt u een compleet overzicht.

Wedstrijdschema 2015
25 april 50 Mijl Lelystad
12 mei Vuurschepen Race Scheveningen / Harwich
15 mei North Sea Race Harwich – Scheveningen
22 – 25 mei Delta LLoyd North Sea Regatta Scheveningen
30 mei 40 Mijl van Bru Bruinisse
19 – 20 juni Ronde NH Muiden – IJmuiden
14 – 16 aug. Flevo Race Enkhuizen
28 – 30 aug. Damen Breskens Sailing Weekend Breskens
11 – 12 sept. 100 Mijl BBR IJmuiden

door

163535_368896619890835_631302422_nInschrijven is weer mogelijk voor de eerste wedstrijd in de TwoHanded Competitie van 2015. De 50 Mijl bijt als vanouds de spits af in deze wedstrijdserie. Het inschrijfgeld (€75) is gelijk gebleven en we hopen dat het aantal inschrijvingen minstens gelijk blijft (100 schepen). Voor het inschrijfgeld mag je twee dagen in Lelystad Haven liggen en krijgt je hele bemanning een shirt met de wedstrijden van de TwoHanded Competitie erop. Nooit meer te laat bij het aanmelden dus. De wedstrijdorganisatie is bezig met het opstellen van de Notice of Race, die en de andere race docs zullen zo spoedig mogelijk online komen te staan. Aanmelden is in ieder geval hier mogelijk.

Algemene info over de 50 Mijl op www.50mijl.nl

door

De track van JAGER in CHC#3

De track van JAGER in CHC#3

Al onze weersberichten (3 bronnen) gaven een winddraaiing van ZW naar W. We waren dan ook van plan om gelijk na de start over stuurboord een lange slag te maken. Helaas lag de VIJAYA bij de start in de weg en daarna blokkeerde de kotterstag de high aspect. Dat kotterstag had ik gezet omdat de mast dan rustiger en krommer staat. Een voordeel op lange rakken met wind boven de 12 knoop. De start was dus slecht. We moesten nog een heel kort klapje maken om uit de vuile wind van XENACANTHUS te komen. Lees verder »

door

Na analyses van de JAGER en de HODSPUR is het nu de beurt aan René Glasz van de KARMA om verslag te doen van de 3e Coldhanded Cup race van 2015 in de double handed klasse.

Langzaam op weg naar de BVK

Langzaam op weg naar de BVK

Debuut
De debuut van de Karma op de wedstrijdbanen was de Coldhanded Cup van 2012. Daarin eindigden we beide races die we mee deden laatste. Door schade en schande zijn we inmiddels wat wijzer geworden en gaat het langzaam iets beter met de uitslagen. Met als hoogtepunt de eerste plek bij de Challenge Cup in september. Dit jaar vaar ik de Coldhanded Cup doublehanded met afwisselend Arno Start of Roger van Tongeren. Na een 4e en 3e plek met Arno was nu Roger aan boord. Eerder in de week vroegen we ons nog af of er met de voorspelde storm-achtige condities wel gestart kon worden, maar daar bleef in het echt weinig van over. Hoeveel kan ik niet precies zeggen bij gebrek aan werkende windmeter, maar het zal over de hele race ergens tussen de 2 en 10 knoop geweest zijn. Lees verder »

door

UPDATED: nu met Juryrapport
Op het gezamenlijk, door Noordzeeclub en Shorthanded.nl, georganiseerde gala is maar één prijs in de categorie shorthanded zeilen uitgereikt: die voor de beste double handed prestatie in 2014.

Gerard Schalkwijk en Pieter van Drunen kregen de trofee voor hun topprestatie, een tweede plek met GREYHOUND, in de Round Britain & Ireland Race.

Het Juryrapport kan je hier lezen.

Hieronder de presentatie van de deelnemers van zowel Shorthanded Awards als de Verbondsbezems:

https://www.youtube.com/watch?v=qTsVVStiGPc&feature=youtu.be