door

Regatta-Radio-logo

 

Tijdens de 50 Mijl op zaterdag 25 april is er de hele dag live verslag te horen op Regatta Radio. Dat gebeurt via de frequentie van Radio Lelystad, de lokale omroep van Lelystad. Deze frequentie is 90.3 FM. Ook kan er online geluisterd worden via www.radiolelystad.nl. Met speciale jingles en promo’s staat de hele uitzending in het teken van de 50 Mijl.

Elke twee uur is er een nieuw presentatie duo en elk half uur komen er gasten langs in de mobiele studio die is opgebouwd in het havenkantoor van Jachthaven Lelystad Haven. Op 50 Mijl Regatta Radio hoor je ieder uur het laatste weerbericht en blijft het thuisfront in contact met de deelnemers. Uiteraard wordt er regelmatig met de schippers gebeld voor een update over hun posities en de voortgang in de 50 Mijl race. Deelnemers mogen ook zelf inbellen op een apart nummer dat ze rechtstreeks verbindt met de studio van 50 Mijl Regatta Radio.

50 Mijl Regatta Radio zendt op 25 april uit van 10.00 tot 18.00 uur.

door

Over het eerste ONK TwoHanded, de 50 Mijl in Lelystad en de 40 van Bruinisse plus cursussen om een nog betere zeiler te worden. Voor de nieuwsbrief klik hier.

door

chc2

De afgelopen jaren hebben we in het TwoHanded zeilen al een behoorlijke toename in het aantal deelnemers kunnen waarnemen. De 50 Mijl vanuit Lelystad is daarbij een grote trekker geweest met een deelname van rond de 100 deelnemers. Ook dit jaar is de 50 Mijl weer de start van het Shorthanded seizoen en daarnaast de eerste wedstrijd van de TwoHanded Competitie die alweer voor de derde keer wordt gehouden in samenwerking met de Noordzee Club.

Lees verder »

door

DSC04424Na de eerdere starts vanuit Scheveningen hebben we nu een stabiele basis gevonden in Marina Seaport te IJmuiden in samenwerking met de YSY. Het varen op zee richting Bruine Bank met z’n traditionele rechts- of linksom ronding is de afgelopen twee jaar steeds meer een probleem geworden en de obstruction-zones en windmolenparken vormen ook weer een extra uitdaging om er een mooie wedstrijd van te maken.

Lees verder »

door

_MG_2034Het TwoHanded zeilen blijft groeien! Niet alleen wordt dit jaar voor de 3e keer de Competitie voor onze duo’s georganiseerd. Voor het eerst in Nederland alsook internationaal organiseren we in 2015 het Nederlandse kampioenschap voor duo’s, de “TwoHanded Nationals”. In samenwerking met de Noordzee Club en het Watersportverbond zijn de volgende wedstrijden aangewezen voor het Nederlandse kampioenschap: Vuurschepen Race, North Sea Race en de Delta Lloyd North Sea Regatta.
Voor nadere informatie over de TwoHanded Competitie en de “TwoHanded Nationals” kan je terecht op de sites van Shorthanded.nl en Noordzeeclub.nl

door

Met nog maar 2 Coldhanded wedstrijden te gaan komt, u voelt ‘m al, het TwoHanded zeilseizoen eraan. Boot Dusseldorf gehad, Hiswa komt eraan en langere dagen in het vooruitzicht. Een enkeling heeft zich door de winter niet laten tegenhouden om te zeilen en is nog naar Terschelling geweest met kerst of heeft wat van de lokale winterwedstrijden meegepakt. voor het grootste deel van de zeilers is dit artikel de wake up call om uit de winterslaap te ontwaken en zich te realiseren dat het echt waar is: de TwoHanded kalender is er weer.
Daarom hier alvast een TwoHanded warmmakertje: de wedstrijddata van seizoen twee-duizend-en-vijftien jaargang 2 met als eerste wedstrijd alweer de negende 50 mijls op 25 april. En nog geen maand later de volgende wedstrijd uit de serie, hieronder vindt u een compleet overzicht.

Wedstrijdschema 2015
25 april 50 Mijl Lelystad
12 mei Vuurschepen Race Scheveningen / Harwich
15 mei North Sea Race Harwich – Scheveningen
22 – 25 mei Delta LLoyd North Sea Regatta Scheveningen
30 mei 40 Mijl van Bru Bruinisse
19 – 20 juni Ronde NH Muiden – IJmuiden
14 – 16 aug. Flevo Race Enkhuizen
28 – 30 aug. Damen Breskens Sailing Weekend Breskens
11 – 12 sept. 100 Mijl BBR IJmuiden