door

hodspur

Na enkele jaren serieus in het fully crewed circuit mee te hebben gedraaid willen we ons volgend jaar met de Hodspur meer toeleggen op het short handed circuit. Uit ervaring weten we dat de Coldhanded Cup de perfecte winterserie is om in het voorjaar goed ‘warmgedraaid’ aan het wedstrijdseizoen te beginnen. Hoewel Simone en ik al aardig wat mijlen met z’n tweeën erop hebben zitten willen we deze wedstrijden vooral gebruiken om kritisch te kijken waar we beter kunnen worden in alle facetten van het double handed wedstrijdzeilen. Als vetrekpunt hebben we de afgelopen jaren al veel kennis opgedaan over zaken die niet specifiek voor double handed varen van belang zijn zoals boot- en meetbrief optimalisatie, zeiltrim, targetspeeds varen, strategie & tactiek, etc. Hier valt altijd nog wat aan te verbeteren maar onze focus ligt vooral op boothandeling met z’n tweeën, handig gebruik van de stuurautomaat, prioriteiten stellen en afspraken maken. Zo gaan we de 2e CHC in………. Lees verder »

door

meetbrieven

Rond deze tijd van het jaar neigt mijn bioritme altijd naar winterslaap, en in het weekend is uitslapen bijna een noodzakelijkheid. Zeker als het buiten grijs en guur is. Het uit bed komen voor de maandelijkse Coldhanded Cup wedstrijd kost altijd een beetje moeite, maar eenmaal op het water krijgt de waterrat in mij de overhand en lijkt het weer even zomer. De meetbriefhoudersvergadering georganiseerd Noordzeeclub om 10:00 op zaterdagochtend (15 nov 2014) in Nieuwegein heeft dat voordeel niet, dus een flinke dosis matige cappuccino uit de automaat was nodig om wakker te blijven. Lees verder »

door

jamsession2

In het Huis van de Sport zullen komende vrijdag (28 nov 2015) de jaarprijzen van de Noordzee Club en de Shorthanded Awards worden uitgereikt. Wie de winnaars van de Shorthanded Awards worden, dat is het het best bewaarde geheim van dit jaar. Dat horen we dus pas op de avond zelf. Wat wel bekend is, is de winnaar van de Shorthanded Competitie: Dennis Zuidam met de Jam Session (foto boven). Lees verder »

door

Afgelopen 18 oktober startte de solo prestatietocht Singlehanded.
Een van de deelnemers was Gerard Aartsen. Gerard vindt het heerlijk om alleen, tegen en mét zichzelf te varen. Het was de 2de keer dat hij meedeed. Helaas moest opgeven vanwege de extreem slechte weersvoorspelling (zie eind filmpje). Hij was niet de enige overigens. In In de loop van de Singlehanded diende zich namelijk ex-orkaan Gonzalo aan, die, in West-Europa nog steeds een flinke depressie, voor de nodige regen en wind zorgde.

https://www.youtube.com/watch?v=gMUvxxKe9hA

(met dan aan Zeilhelden)

door

rdr-destination-calais-start

Bij de start van de RdR afgelopen zondagmiddag was al wel duidelijk dat de meer dan 90 deelnemende schippers een zware eerste nacht voor de kiezen zouden krijgen. Maar dat het zo´n slagveld zou worden had niemand van te voren bedacht. Een onstuimige zuidwester zorgde ervoor dat een groot aantal schippers direct in serieuze problemen kwamen. Schade aan zeilen, afgebroken kielen, aanvaringen en persoonlijke blessures zorgden voor veel uitval in de eerste 12 uur van de race. Lees verder »