door

2014-awards-s

Ook dít jaar kunnen kandidaten genomineerd worden voor de Shorthanded Awards!

Iedere zeiler mag zijn of haar solo of doublehanded voorkeur mailen naar de jury van de Shorthanded Awards. Uit de ingestuurde kandidaten maakt de jury een selectie van genomineerden, waaruit eind november bekend wordt gemaakt wie de prijzen gewonnen hebben. De Awards worden samen met de Noordzeeclub uitgereikt op het zeilprijzengala, dat op vrijdag 28 november wordt gehouden in het Huis van de Sport in Nieuwegein.
(Zie voor tijden en route onze shorthanded agenda)
Lees verder »

door

junique

De eerste double handed winterwedstrijd is gezeild en wel voor de kust van Scheveningen. Géén winterse temperaturen, wel een stevige wind. Deze laatste  zorgde meteen voor een lekkere spectaculaire start van het IJspegelseizoen.
De kop is er dus af! Junique pakte de 1 met een comfortabele voorsprong van bijna 5 minuten, maar de strijd om 3, 4 en 5 was van een andere orde. Binnen de minuut scheerden de 3 J’s (Maverick, Panther en Elixer) over de finish.

1. Junique
2. Maverick
3. Panther

De volledige uitslagen en in de loop van de komende uren foto’s, zie de site van de IJspegel Trophy. De volgende IJspegel is op 2 november, zie voor het hele overzicht de Shorthanded Agenda

UPDATE: bekijk nu ook de foto’s! 
Lees verder »

door

chc2-feat

We kunnen het ons nauwelijks voorstellen, als we naar het weer kijken, maar volgens de agenda start over krap 4 weken de nieuwe serie double handed en fully crewed winterwedstrijden om de Coldhanded Cup en is over 3 weken de, ook voor double handed bemanningen, eerste IJspegeldag.
De 2 Coldhanded Cups  werden vorige winter gewonnen door  de bemanning van Jager (DH) en Grand Slam (FC)  en ontvingen daarvoor de wisselprijs.  Lees verder »

door

roaringforty2

Het is weer Route du Rhum jaar. Elke 4 jaar wordt deze trans-atlantisch race voor solo-zeilers gehouden. De route is van de start, op zondag 2 november aanstaande in St Malo, Bretange naar Pointe-à-Pitre, Guadeloupe.
Het is niet bepaald een wedstrijd voor ‘corynthian’ zeilers maar voor racemonsters in de IMOCA (de Open 60-ers), Multi 50 (multihulls), Class40 én de super klasse, die de organisatie terecht ‘Classe Ultime’ noemt. Daarin komen multihulls groter dan 60 ft uit.
Gelukkig houdt men de race nog steeds open, hoewel er na elke aflevering weer discussie over is, voor ‘normale’ boten, de Classe Rhum (niet in een box rule vallend en  groter dan 39 voet) Lees verder »